Yhdistys

Harrastus-
järjestöt

Yhdistyksen jäsenten keskuudessa on erittäin monipuolista sekä aktiivista harrastustoimintaa.

Yhdistyksen naisjaosto kokoontuu säännöllisesti kuukausittain.

Urheilujaoston lajivalikoimaan kuuluu mm. yleisurheilua, hiihtoa ja juoksua, soutua, jalkapalloa, pöytätennistä, salibandyä, dartsia, golfia, jääkiekkoa, kaukalopalloa, voimailua ja suunnistusta.

Taksierämiehet harrastavat eri ampumamuotoja, sekä metsästystä ja kalastusta.

Yhdistyksen oma keilaseura AX-Keilaajat ovat voittaneet myös Suomen mestaruuden.

Autokerho

Helsingin Taksiautokerho ry. – HTAK ry on HTA ry:n jaos joka on perustettu 8.1.1968 ja kerhon kotipaikka on Helsinki.

Sääntöjensä mukaan:
”Kerhon tarkoituksena on toimia liikenneturvallisuuden ja ajokulttuurin sekä moottoriurheilun edistämiseksi:

  1. Valistamalla jäseniään ja muitakin henkilöitä auto- ja moottorialaan liittyvissä kysymyksissä
  2. Pyrkimällä luomaan kerhon jäsenille mahdollisuuksia osallistua alan kilpailutoimintaan
  3. Luomalla hyvää ”autoilijahenkeä” jäseniinsä
  4. Pyrkimällä edistämään liikennettä jäsenistön ja viranomaisten kanssa

Tähän päämääräänsä kerho pyrkii, toimeenpanemalla kokouksia, harjoituksia, kursseja, opintomatkoja, esittelyjä, kilpailuja, illanviettoa yms. tilaisuuksia.

Kerhon jäseneksi hyväksytään henkilö, joka vakinaisesti saa toimeentulonsa taksiliikenteestä, tai jota kaksi (2) kerhon jäsentä kannattaa ja jonka johtokunta lopullisesti hyväksyy.”

Muut säännöt saatavissa pyydettäessä

HTAK on yli 50 toimintavuotensa aikana järjestänyt monenlaista toimintaa jäsenistönsä ja liikenneturvallisuuden hyväksi. Näkyvintä toimintaa ovat olleet ajokoulutus eri osa-alueilla, ensiapukurssit, liikennekilpailut sekä viime vuosina moottoripyöräajelut. Kerhon toimintaan liittyy myös joka toinen vuosi järjestettävä liikenneristeily, jossa on mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin liikenneasioista vastaavien päättäjien ja viranomaisten kanssa. Myös taksimotoristien vuosittaisessa kokoontumisajossa, ”Hukka-ajossa” kerho on näkyvästi esillä.

Puheenjohtaja

Varapuheenjohtaja

Rahastonhoitaja

Jäsenkirjuri

Sihteeri

MP - ajeluista vastaa

Erämiehet

Helsingin Taksi-Erämiehet r.y. on vuonna 1959 perustettu taksiautoilua lähellä olevien oma seura joka tarjoaa jäsenistölleen mm. ammuntaa, kalastusta ja erähenkistä toimintaa.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin ota yhteyttä johonkin johtokunnan jäseneen.

Puheenjohtaja

Varapuheenjohtaja

Rahastonhoitaja

Ampumajaoston vetäjä

Kalajaosto

Naisjaosto

Miten Naisjaosto syntyi?

HTA:n Naisjaosto perustettiin 13 päivä helmikuuta 1946 ja sen nimeksi tuli Helsingin Vuokra-autoilijat r.y:n naisjaosto. Naisjaoston toimintaan tällöin kuului karnevaaleja, laulukuoroa ja ohjelmallisia iltoja. Jaosto keräsi ahkerasti rahaa taksin urheilijoille sekä vietti aikaa ompeluseurassaan. Toimintaansa Naisjaosto sai rahat pienestä jäsenmaksusta, arpajaisista ja tapaamisten kahvirahasta.

Alkuvuosinaan Naisjaostoa riepoteltiin paikasta toiseen, mutta 1948 se kotiutui Tunturikadulle yhdistyksen silloisiin tiloihin. Naisjaston päivät silloin koostuivat joulujuhlista, äitienpäivistä ja palkintojen jakotilaisuuksista.

Jaoston ensimmäinen puheenjohtaja oli Elina Korteva ja sihteeri Alma Kehä. Puheenjohtajina toimivat vuorollaan Marjatta Tirri, Hellä Kanerva, Bertta Berggren, Hilkka Nyberg ja jaoston monitoiminainen Alma Kehä.

Naisjaosto vietti 25-vuotisjuhlaansa vuonna 1971 Hakaniemen Merihotellissa. Seuraavana vuonna Naisjaosto matkusti Ruotsiin ja samana vuonna se hankki yhdistykselle uuden lipun; Helsingin Vuokra-autoilijat r.y oli saanut uuden nimen, Helsingin Taksiautoilijat r.y.

Naisjaosto täytti 30 vuotta Ida Riipisen johdolla. Vuosi 1976 ja vuonna 1977 pidettiin ensimmäiset valtakunnalliset naispäivät. Pia Savunen valittiin puheenjohtajaksi 1980 ja hän luovutti Naisjaoston 1982 Salme Wikströmin ohjattavaksi.

Yhdistyksen virallinen nimi nykyisin on Helsingin Taksiautoilijat r.y:n naisjaosto ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen nimestä käytetään lyhennettä HTA r.y:n naisjaosto.

Puheenjohtaja

Sihteeri

Rahastonhoitaja

Naisjaoston toiminta

Naisjaosto tapaa joka toinen maanantai toistensa luona tammikuun puolesta välistä huhtikuun loppuun ja kesätauon jälkeen syyskuun puolesta välistä joulukuun alkupuolelle. Tapaamisissa on välillä tuote-esittelyjä, korukursseja, vaate-esittelyjä ym. Joskus saunomme ja vietämme rattoisaa iltaa.

Kevätpuolella on aiemmin ollut viiden kaupungin tapaaminen. Taksiuudistuksen jälkeen tämä yli 40 vuotta jatkunut traditio on pienempien jaostojen toiminnan päättyessä pikkuhiljaa hiipunut. Aiemmin Helsinki-Tampere-Turku-Pori-Rauma vuorollaan kutsuvat kylään. Nykyisin aktiivisia meidän lisäksemme Tampere ja Turku.

Kesällä tapaamme yleensä kerran, jolloin rentoudumme hyvän ruoan, seuran ja saunomisen merkeissä jossain päin suomea mökkeillen.

Naisjaosto toivoo runsaasti uusia jäseniä. Jos kiinnostuit toiminnasta, olet sydämellisesti tervetullut joukkoomme. Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Urheilujaosto

Urheilujaoston tehtävänä on luoda mahdollisuus harrastaa erilaisia liikunnan muotoja. Olemme vuokranneet harjoituksia varten eri lajien saleja, kenttä- ja jääaikoja. Toivotamme uudet halukkaat tervetulleiksi treeneihin ja tämä koskee kaikkia, jotka toimitte ammattimme parissa. Yhteisissä tapahtumissa opimme tuntemaan toisiamme ja luomaan parempaa yhteishenkeä tolpille ja liikenteeseen. Toimimme myös yhteistyössä Espoon ja Vantaan taksien kanssa harjoittelu- ja kilpailutoiminnoissa.

Meidän joukkoon on helppo tulla, koska lähes kaikki ovat aivan tavallisia harrastajia. Ohessa olevasta nimilistasta löydät lajien vetäjät ja yhteystiedot, joten rohkeasti mukaan.

Hyviä treenejä Teille kaikille!

Kari Westerlund

Yhteyttä urheiluun liittyvissä asioissa voi ottaa aina suoraan kyseisen lajin vetäjään tai jaoston puheenjohtajaan.

Puheenjohtaja

Varapuheenjohtaja

Sihteeri

Lajien vetäjät:

Golf

Suunnistus

Jääkiekko, jalkapallo

Golf

Lentopallo

Darts

Jääkiekko, jalkapallo